facebook

  Check onze ⇓ Facebook pagina

index

of feed ⇓


Facebook Posts

Onze Line-up voor het Bier & Big Winterfestival:

Primeur: IMPERIØL ØLDSKEUL, Imperial Jule, 8%
Norwegian Christmas Ale, super tof spul van lagertank. Hoop net zo mooi op het festival!

<3 Hops, ESB, 6%
Triple Sec, Tripel, 8%
Brouwerij CC Weizenbocck, Weizen Doppelbock, 8%

En voor 2 munten (OP=OP).
Stock Bock, Stock Ale Recipe from Ron Pattinson, 7,5%
... See MoreSee Less

Bekijk op FB

Volgende week zondag een mini bierdiner bij
Restaurant In den Bergsche tuin. Dennis zelf draait mee in de bediening.
... See MoreSee Less

Het Mini Bierdiner + Oldskool

december 17, 2017, 6:00pm - december 17, 2017, 10:30pm

Een exclusief bierdiner voor in totaal max. 10 gasten. Een spannend 3 gangen menu met 4 bieren beloofd een avond met het beste van In den Bergsche Tuin & OLDSKOOL. Roland van de Gevel creëert de gerechten en Sommelier Dennis Kort serveert de bieren. Als tipje van de sluier hier een voorproefje van het hoofdgerecht: Als hoofdgerecht een paté van het haasje van wildzwijn, dubbel gegaard in een marinade van Oldskool Stockbock. Begeleid door herten medallions gemarineerd in een jus van Oldskool Go B*ck Yourself! De kosten voor het menu zijn 47,50€, dit is dus incl. de vier bieren. (!) Nogmaals (!) Er is maar plek voor 10 personen, dus vol=vol.

Bekijk op FB

Tot straks? ... See MoreSee Less

Vandaag zijn Dennis van Oldskool Brewery en Ramses van Ramses Bier op Hop toer! Natte Droom 2017 is klaar en wij krijgen vanavond de primeur! Als je vanaf 18u aan de bar meldt wanneer je voor t laatst een natte droom hebt gehad betalen de heren je eerste bier. Ze zijn er zelf ook voor een praatje.

Bekijk op FB

Zie hier, 1500L aan über bier!

We zijn dan eindelijk klaar met brouwen voor dit jaar maar er komen wel nog 5 tanks vrij. Één van die tanks is deze, gister geproeft en behoorlijk trots op. Oldskool Brewery Imperiøl ØLDSKEUL. En wow wat een bier. ØLDSKEUL krijgt dit jaar een boost, van 6% naar 8%. En de smaak is echt mega, super mout en mooi traditionele hoppen voor deze Jule. Lekker doordrinkbaar en spannend glas. Deze wintermaanden is mijn eerste PINT in ieder geval gevuld met dit bier. Hij moet alleen nog even rijpen en straks is de primeur voor Bier & Big Festival op 9 December. Vanaf later die week onder andere (natuurlijk) verkrijgbaar bij CASPAR & Drinkers Pub. Hein & Demian van Brouwerij Maximus in ieder geval van harte bedankt voor deze topper.
... See MoreSee Less

Bekijk op FB

Kilo's aan Eindhovens Hop in NL's beste Engelse IPA. Samen met een berg, EKG, Fuggles (kom der maar in Jan Beekaa Lemmens) een beetje Chinook voor de citrus en wat verse Mandarina. As. Donderdag de introductie DDW New Brew Thursday. ... See MoreSee Less

Bekijk op FB

Vandaag op:
DOOIE Dieren DAG
5e Weerter Bierfestival
Tot straks!
... See MoreSee Less

Bekijk op FB

Oldskool Brewery & Brouwerij CC's nieuwe bier komt eraan.
Moet zeggen dat de heren bij CC goed bezig zijn, toen ik dit geweldige plaatje binnen kreeg.
... See MoreSee Less

Bekijk op FB

Tijd over? Dennis hier met een verhaal over onze OLDSKOOL Hopfen weisse serie.

TL:DR? -> onze nieuwe Limited Sticklebract Hopfen Weisse komt volgende maand uit.

De Hopfen Weisse serie bestaat bijna 4 jaar en ondertussen hebben we al 11 bieren in deze serie. Het leek me daarom leuk even een korte recap te geven over de ontwikkelingen van deze bieren en specifiek over het creëren van een kwalitatief constant bier.

Het begon met Versnijder als eerbetoon aan Schneider Weisse. TAP 5 van Schneider maar dan minder zoet zodat je beter de Hopjes kunt proeven. Daarna gaf de IPA=Dead serie van Brewdog mij het idee. Na vele verschillende versies komt dan eindelijk ieders favoriet: Galaxy. Althans diegene die 't gedronken hebben. (Ja, ik doe m'n best om deze zsm weer te gaan brouwen). Echter de meeste mensen, die pas sinds de samenwerking met De Hopmannen ( = de Hopman 1, een uber versie van de Mosaïc Hopfen Weisse) meedrinken weten niet beter. Volgens jullie (Untappd. gebruikers) is dát namelijk de beste in NL. Mosaïc is tevens als beste Zomerbier NL gekozen, wij zien het echter als "gewoon" een mooi constant bier met een hoppige perzikachtige toets. Maar hoe bereik je nou constante kwaliteit? Een grote stap in de goede richting is: ELKE keer je Weyermann mout moutrust geven én je hoppen ELKE keer ruiken bij het samenstellen van je hopgiften.

Voor de Hopfen Weisse serie kwam een belangrijke kwaliteitsstap in Augustus 2016: de gist wordt nu als tweede generatie gebruikt. De Schneider gist is extreem gevoelig als eerste generatie en neemt gewoon minder hoppige geuren op wanneer het in Kalthopfung een berg Mosaïc krijgt. (Gist en hop binden aan elkaar). Door deze aanpassing werd het bier echt 10x hoppiger, terwijl we MINDER kalthopfung zijn gaan gebruiken. Ook de balans in gist en hop zorgde ervoor dat je niet zo goed weet waar de fenolen van de gist eindigen en de myrcene van Mosaïc beginnen.

Als laatste is het begin dit jaar nog constanter geworden. Hans Walravens van Hetbiermoment.nl vroeg zich af waarom de THT maar 9 maanden is. En waarom er soms al autolyse optrad na 8 maanden. Door bij hergisting op fles de Schneider gist in te wisselen voor een andere bovengist, sterft de gist niet meer af in de fles. Hierdoor is de pareling van het schuim beter, maar vooral de geur en het mondgevoel zijn nu nét zo goed als op het fust. (Oftewel: na 8 maanden geen dooie gistgeur en smaakt het niet meer naar kalk). De THT hebben we dankzij deze verbetering van 9 maanden naar 18 maanden verlengd.

Heel mooi om na 4 jaar deze stijl te brouwen eindelijk te kunnen zeggen dat ik het constant in de vingers heb. Ofja, mede dankzij Schneider Weisse, Brouwerij De Hemel en de bovengenoemde heren natuurlijk. Deze week brouwen we weer een verse Mosaïc en over 2 weken is er dan Sticklebract! Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

-Cheers,
Dennis Kort
OLDSKOOL Brewery
... See MoreSee Less

Bekijk op FB

OLDSKOOL Beer & Jokkmokk Cheese anyone??? ... See MoreSee Less

INTO the BEER VII: Cheese & Beer

augustus 22, 2017, 7:30pm - augustus 22, 2017, 9:30pm

Into the Beer VII: Cheese & Beer Dinsdag 22 Augustus vanaf 19:30u €27,50 euro per persoon Reserveren via 06-27528036 *Kaas met bier verhoogd naar 6 pairings* Dinsdag 22 Augustus gaan we in de Drinkers Pub wederom een "Into the Beer" proeverij organiseren. Een foodpairing editie! In samenwerking met Louis Klomp van Jokkmokk! Samen met onze brouwer & sommelier Dennis Kort presenteren zij samen een avond over foodpairing, kaas en met de bieren van Oldskool Brewery. We proeven 6 verschillende kazen met 6 verschillende bieren. Verder natuurlijk tekst en uitleg over wat een goede cheese foodpairing nou eigenlijk is. In totaal nemen we voor deze proeverij 30 personen aan. Reserveren kan via facebook (door Drinkers Pub een berichtje sturen) of via sms met naam en aantal naar 06-27528036.

Bekijk op FB

Hey das geinig, zag gister deze post van Bierwandeltochten.

Zowel op RateBeer.com als Untappd.com de beste van NL qua English Style IPA met Hopplukker IPA.

Yeah ! :), thanks.
... See MoreSee Less

Wat zijn de beste Nederlandse IPA's volgens Untappd op #International #ipaday? De top 3 per IPA-klasse (12) laat zien dat 't IPA brouwerslandschap zeer divers is geworden met een paar vaste toppers: Uiltje Brewing Company (6), Jopen Beer (4), Brouwerij de Molen (3) en nieuwkomer Brouwerij de Moersleutel (3). Wat is jouw favoriete IPA/brouwerij? Proost! IPA-American: 1. Juiced Up - Brouwerij de Moersleutel 3.85 2. Me, Myself & IPA - Uiltje Brewing Company 3.85 3. Of Je Hop Lust - Brouwerij de Moersleutel 3.82 IPA-Belgian: 1. IPA - Brouwerij 't IJ 3.66 2. Hopverdomme - Brouwerij De Hemel 3.59 3. Nog Eine Dan - De Brouwschuur 3.59 IPA-Black, Cascadian Dark Ale 1. BIPA - Brouwerij Emelisse 3.71 2. Tjuster - Berghoeve Brouwerij 3.7 3. Black Metal Manita - Van Moll 3.7 IPA-English 1. Hopplukker Fresh Hopped IPA - Oldskool Brewery 3.69 2. Oatmeal IPA Limited Edition No. 3 - Brouwerij Hoop 3.64 3. Peet - Kaapse Brouwers 3.62 IPA-Double, Imperial 1. The Big Fat 5 Double IPA - Uiltje Brewing Company 3.94 2. Magic & Tricks - Brouwerij de Molen 3.89 3. Dr. Raptor - Uiltje Brewing Company 3.87 IPA-Imperial / Double Black 1. Little Black Dress - Uiltje Brewing Company 3.74 2. Daemon #1 Mephistopheles - Walhalla Craft Beer 3.7 3. ReuZ Black IPA - ReuZenbieren 3.58 IPA-International 1. Thirty Grams - Brouwerij de Molen 3.79 2. Grateful Deaf India Pale Ale - Jopen Beer 3.78 3. Lowlander I.P.A. - Lowlander Beer 3.73 IPA-New England 1. Frank & Vrij - Brouwerij de Molen 3.76 2. The Juice Was Worth the Squeeze - Uiltje Brewing Company 3.75 3. Juice Punch - Brouwerij Frontaal 3.73 IPA-Red 1. To the Top of the Red Hill - Jopen Beer 3.69 2. Klèèn Jong - KraftBier 3.63 3. TUKR. - Stanislaus Brewskovitch 3.47 IPA-Session 1. Boeit Me Geen Moer - Brouwerij de Moersleutel 3.74 2. Midlife Light™ - Oedipus Brewing 3.69 3. Huisbaas - Bazen Brouwerij 3.64 IPA-Triple 1. Heavy Cross TIPA - Jopen Beer 3.89 2. Joost Mag Het Weten - Uiltje Brewing Company 3.85 3. TIPA - Emelisse Brouwerij 3.76 IPA-White 1. Golden Bucket - Jopen Beer 3.66 2. Mosaic Moustache - De Bebaarde Brouwer 3.64 3. First Born - Uiltje Brewing Company 3.64

Bekijk op FB

Stoer! Een samenwerking met Jokkmokk! Voor meer info zie het evenement! ... See MoreSee Less

INTO the BEER VII: Cheese & Beer

augustus 22, 2017, 7:30pm - augustus 22, 2017, 9:30pm

Into the Beer VII: Cheese & Beer Dinsdag 22 Augustus vanaf 19:30u €27,50 euro per persoon Reserveren via 06-27528036 *Kaas met bier verhoogd naar 6 pairings* Dinsdag 22 Augustus gaan we in de Drinkers Pub wederom een "Into the Beer" proeverij organiseren. Een foodpairing editie! In samenwerking met Louis Klomp van Jokkmokk! Samen met onze brouwer & sommelier Dennis Kort presenteren zij samen een avond over foodpairing, kaas en met de bieren van Oldskool Brewery. We proeven 6 verschillende kazen met 6 verschillende bieren. Verder natuurlijk tekst en uitleg over wat een goede cheese foodpairing nou eigenlijk is. In totaal nemen we voor deze proeverij 30 personen aan. Reserveren kan via facebook (door Drinkers Pub een berichtje sturen) of via sms met naam en aantal naar 06-27528036.

Bekijk op FB

Echt weer voor vandaag. Recept voor de 2017 Go B*ck Yourself! is klaar. :) ... See MoreSee Less

Bekijk op FB

Onze Line up voor het NBF ofwel de Nijmeegse Bier Feesten dit weekend!

Wisseltap:
Zaterdag: Primeur NBF Session Ale 1,8%
Zondag: <3 Hops 6%
Maandag: MyKeller 5% (collab met Brouwerij Maximus)

Dan de "vaste" 7:
Primeur: Renaissance de la Saison! 7%, Modern-Style Saison

Kneiterverse Mosaïc Hopfen Weisse 8,2%
Kneiterverse Hopplukker top25 IPA 6,5%
Hochzeits Märzen, Oktoberfest 5,4%
Go B*ck Yourself! Weisse Doppelbock 8,2%
ØLDSKEUL, Scandinavian Jule 6,5%
Simon Amber Ale 6%

We zien ons! 3 dagen lang! Bij de Nijmeegse Bier Feesten 2017 Gratis Toegang!
... See MoreSee Less

Bekijk op FB

Ik kan wel janken. Mosaïc Hopfen Weisse is terug. en HOE!!!! Thanks Schneider Weisse for the beautifull yeast ;). Brouwerij de Hemel perfect brew!!! ... See MoreSee Less

Bekijk op FB

Beste Bierfacebooker,

Wekelijks krijgen we wel de vraag waarom bij ons alles Reinheitsgebot moet zijn. Of dat niet een beperkende factor is... Vandaar dit stukje tekst vanuit ons.

Moet u eens indenken wat er allemaal niet gemaakt kan worden met een andere gisttemperatuur. Een korte visie van onze liefde voor ondergistend, is wat we gaan beschrijven. Dit jaar zijn er immers al vele ondergistende bieren bij gekomen, en we wilde toelichten waarom dit opeens zo is. Anno 2017 weliswaar te verstaan, het jaar van CRAFT.

De NL craft beer wereld is zo mega USA georiënteerd dat NE-IPA's dit jaar waarschijnlijk van 0 naar 50 schiet. Een beetje tegengeluid met een Dunkel of een Märzen, mag dan ook wel in onze ogen. Keller, Helles, of een Craft Pils zie je gelukkig steeds meer in het Nederlandse brouwwereldje maar het blijven maar eenzame gevalletjes. Al gaan de grotere brouwers wel meteen verder op de ongefilterd Pils trend waar wij persoonlijk in ieder geval erg blij van worden. Maar niet alles is ouderwets. Gelukkig zijn er IPL's, Baltic Porters, Hoppy Schwarz en van dat soort kruisbestuivingen maar veelal blijft het toch bij die US-05, nul waterbehandeling, 1 maisch temperatuur, de `standaard´ speciaalbieren.

En dat niet standaard zijn, DAT maakt reinheitsgebot ondergistend nou zo stoer!

Geen ruimte om je fouten te verdoezelen, een maatstaaf voor de brouwerij, een maatstaaf voor de kwaliteit van bier. Maar draait het dan op kwaliteit horen we u nu denken? Heineken is een kwalitatief topproduct, maar is het ook echt lekker? Daar valt over te twisten. Wij gaan in ieder geval verder met onze Californian Common, onze Oktoberfest en vooral onze passie voor Ondergistend.

Cheers.
... See MoreSee Less

Bekijk op FB

AAAAAH
Skinny Jeans = OP
Triple Sec = OP
Mosaïc Hopfen Weisse = OP
Hopplukker = OP

We proberen alles eind van volgende maand maand terug te hebben!
... See MoreSee Less

Bekijk op FB

SPELDT.

Onse nieuwste kollab met berouwerij de Hemel is een fijt! Speldt is eeen Wit 2.0 biertje (oh wat haat ik dat woord) met zonder kruiden en met zonder toevoegingenen. Maar met wel Speldt mout en gehopt met docter Rudi hop uit Nieuw Seeland en klassiek en een miks van Dennis Kort & Thieu Hegger brauwideealen.

Een frisse smaak, een somer bier en een vooral spannent moutig tarwenbier. Benieuwd? Ut bier staad vannaf dit weekend bij Drinkers Pub & De Hemel op tap. Een paar vaatjes zullen deze dans ontspringen, zoals bijvoorbeeld bij CASPAR.

Prettig Wiekend!
... See MoreSee Less

Bekijk op FB

Weekend!!!! ^^ ... See MoreSee Less

Bekijk op FB

3x Primeur at Bier & Big Festival ... See MoreSee Less

Bekijk op FB

Samen met Thieu vandaag een heuse Hemelse Collab! Met een beetje Hemel en een beetje OLDSKOOL. Wordt een leuke! ... See MoreSee Less

Bekijk op FB

7 Februari Stout Masterclass.
Wie wil? :)
... See MoreSee Less

INTO the BEER VI: Stout

februari 7, 2017, 7:30pm - februari 7, 2017, 9:30pm

INTO the BEER VI: Stout Dinsdag 7 Februari vanaf 19:30u tot 21:30u 25 euro per persoon (7 bieren incl. 2 chocolade pairings) Reserveren via 06-27528036 Thema van DEEL VI: Stout. Dinsdag 7 Februari gaan we in de Drinkers Pub wederom een "Into the Beer" proeverij organiseren met dit maal als thema Stout. Een stijl waar onze brouwer & sommelier Dennis Kort van houdt en vol passie over kan vertellen. Dennis praat maar al te graag al hele avonden over bier en deze avond wordt wederom geen uitzondering. We proeven 7 verschillende stouts en krijg tekst en uitleg over wat een stout nou eigenlijk is. Hoe het gemaakt wordt, en wat de kenmerkende smaken zijn. We zullen een uitgebreide introductie en uitleg geven maar ook de mogelijkheid geven aan alle aanwezige hobby brouwers / biernerds om elke mogelijke vraag te stellen. Net als de vorige edities verwacht een duidelijk into depth verhaal waar je hopelijk iets van opsteekt. In totaal nemen we voor deze proeverij 40 personen aan. Vol = Vol. Reserveren kan alleen via sms met naam en aantal naar 06-27528036.

Bekijk op FB

EN TOEN was er opeens veel amber kleurig.

Komt deze maand uit:
1) Keller Collab met Maximus

Kwartaal 1:
2) Brouwerij CC met een ECHTE CC. Californian Common.
3) Collab met W.S.V. Simon Stevin's Brouwcommisie komt met een Amber
4) Single Hop Sapphire Märzen für dem Hochzeit eine Hopfen Prinzessin aus Bayern

Oh daarnaast komende week weer Drinkers Pub's Skinny Jeans en Triple Sec terug. Het duurt even maar dan heb je ook wat.
... See MoreSee Less

Bekijk op FB

Dr. Rudi Hopfen Weisse is klaar!
Lekker limited. Slechts 500 flesjes afgevuld.
De fusten zijn dit weekend al ruimschoots goedgekeurd.
Top weekend!
... See MoreSee Less

Bekijk op FB

Onze (insane) line up voor: Bier & Big Winterfestival

1. OLDSKOOL - ØLDSKEUL (Primeur!)
2. OLDSKOOL / Ramses - Natte Droom
3. OLDSKOOL - <3 Hops
4. OLDSKOOL - Mandarina Hopfen Weisse
5. OLDSKOOL - Go B*ck Yourself!
6. OLDSKOOL / Ron Pattinson - Stock Bock
7. OLDSKOOL - Ja, Ik Wil! (allerlaatste fustje)
8. OLDSKOOL - The Great Emperial IPA (2 munten)
9. OLDSKOOL / Drinkers Pub - Jubelium Bräu (2 munten)
10. OLDSKOOL Bier&Big Test Batch - Eisbock (2 munten)
... See MoreSee Less

Bekijk op FB

Big & Bier, Lekkere Bieren en Lekkere Biggen, B&B. Een festival voor hipsters, feestgangers, brouwers, koks en vooral levensgenieters. Onze vrienden van Het Ketelhuis en De Bierbrigadier gaan het weer het super Bier & Big Winterfestival houden. Ook niet Carnivoren en niet Zythologen meer dan welkom! Block die agenda!!!!!!! EN JA DEZE KEER STA IK ER WEL! ... See MoreSee Less

Bekijk op FB